Tipp! Tegyen még a kosarába   értékű terméket és INGYENESEN szállítjuk. INGYENES Szállítás

Colombus és a Cannabis

A Cannabis ( kender)  mint széleskörűen felhasználható növény

A cannabis Kolumbusztól napjainkig

A Cannabis nem csak gyógyszerként, hanem „mámorítószerként” is lehet alkalmazni. De nem egy csodaszer. A cannabis és a hatóanyaga sok krónikus megbetegedésre kínál új és hatékony megoldást. Már évezredek óta fontos szállítóként működik a táplálék és rostok számára. A kender magvai nem csak ízletesek, hanem támogatják az értékes zsírsavakat felszívódását is. Tudtad, hogy a testünkben is van olyan rendszer, melyet a cannabis növény után neveztek el.  Az úgynevezett Endocannabinoidrendszer, mely az egészségünk betegségből való felépülésének alapja.

De ezek mellett a cannabis, mint haszonnövény szintén nagy érték.

Kolumbusz Kristóf úgy vélte, hogy nem csak Amerikát, hanem a kendert is ő fedezte fel. A kendert ő használta először a hajóköteléhez, vitorlájához, ruhái előállításához, valamint még a hajóstérképe is tartalmazott kenderrostot. A kenderrostnak számos tulajdonságát nagyra becsülték, mivel tartós volt, valamint kétszer olyan szakadás biztos, mint a pamut. Ezen tulajdonságából adódóan használták a kötél, vitorla, ruha, papír, valamint a tömítőanyagok előállításánál.

Nagy Károly a 9. században a kender olyan értékesnek tartotta, hogy a gazdák számára nem csak a termesztését tette lehetővé, hanem felajánlotta nekik, hogy az adójukat megfizethetik kendermagban is.

Az utolsó évtizedekben a kender, mint haszonnövény még jobban felértékelődött.

A termesztése nem csak egyszerű, hanem nagyon jövedelmező is volt, és termesztéséhez rovarírtót se szükséges használni. Mivel a kender nagyon gyorsan nőtt, így nem tudott lépést tartani vele a többi szántóföldi gyógynövény. A kenderrost a textiliparban, a szigetelőanyag gyártásban valamint az építőiparban is megjelent.

Európában is az elmúlt években ismét megjelentek olyan ruhadarabok, melyek előállításánál a kendert használták fel.

A kender ( Cannabis ) nem "csak" mint "kábítószer" van jelen az életben. Erőteljesen tör előre a CBD kivonat kinyerése a Cannabis ( kender ) növényből.

Gyógyhatását számtalan kísérlet, vizsgálat támasztja alá.